Atentie la ferestre! Acestea sunt spatiile prin care se realizeaza cele mai mari pierderi de caldura. Daca stati la bloc si vecinii s-au opus izolarii exterioare a cladirii, singura varianta pentru cresterea confortului termic o reprezinta retusurile propriilor pereti interiori.

Apartamentele sunt realizate in cele mai multe cazuri din beton, iar acesta nu este un bun izolator termic.

Practic, temperatura de la exterior a acestora este aproximativ egala cu cea de pe interior. Pentru a schimba acest lucru puteti imbraca peretele. Lucrarile de acest tip vor reduce, consistent suprafata camerelor.

O fereastra buna, economii de 1.800 lei

Ciprian Chericu, director de marketing Aplast, spune ca primele elemente asupra carora trebuie sa se intervina sunt ferestrele.

“Procentual, 30% din caldura se pierde prin ferestre. Daca fereastra este uzata, aceasta cantitate creste”, declara reprezentantul producatorului de termopane.

Dupa montarea ferestrelor este indicata si o hidroizolare a acestora. In jurul ferestrei trebuie realizata o nivelare cu glet, iar ulterior montat pervazul exterior cu un sistem de prindere.

Tamplaria termoizolanta prezinta si un dezavantaj. Prin folosirea sa creste umiditatea din camera, iar aerisirea duce inevitabil la pierderea unei cantitati mari de caldura. Sorin Pana, director tehnic Uralita, recomanda in acest sens pastrarea sistemelor de ventilatie de baza ale cladirii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.