Daca la inceputul anului 2008 efectele crizei financiare de pe pietele vestice nu se faceau simtite si pe piata imobiliara locala, lucrurile s-au schimbat insa din trimestrul al doilea, cand a inceput sa fie lovit direct segmentul rezidential al pietei locale, prin reducerea volumului de vanzari la jumatate.
In acel moment au inceput sa apara si primele comentarii pesimiste cu privire la evolutia ulterioara a pietei imobiliare locale, semne clare fiind evidentiate din luna septembrie, cand pretul apartamentelor vechi a inceput sa intre brusc pe o panta descendenta.

Ofertele scoase pe piata au inceput sa se inmulteasca, principalul motiv fiind frica proprietarilor de a pierde din valoarea imobilelor, acumulata nejustificat in ultimii ani. Cumparatorii au ramas si ei in expectativa, asistand luna de luna la scaderi de pret si asteptand momentul in care pretul va atinge un prag minim. Odata cu primele luni de toamna, cand era asteptata o crestere a volumului tranzactiilor imobiliare pe toate segmentele, dupa modelul anului 2007, piata a luat o turnura diferita.


Despre autor:

Business Standard

Sursa: Business Standard


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.