Sistemele de constructie rapida a locuintelor castiga teren in preferintele autohtone. Constructia unei case este o bataie de cap. De obicei este nevoie de minimum opt luni pentru ridicarea unei locuinte. Cum ar fi daca te-ai muta intr-o luna?!

Pe piata romaneasca au aparut deja o serie de sisteme de constructie rapida a locuintelor. Din materiale standard, lemn, beton sau chiar structuri metalice se alcatuiesc prefabricate. Utilizarea acestora reduce timpul de ridicare a unei case chiar si pana la o luna.

Casa pe structura de otel, cea mai rapida

De exemplu, un imobil de 60 metri patrati poate fi executat la cheie in 30 de zile, daca se folosesc structuri metalice usoare din otel galvanizat. Un imobil de 150 de metri patrati poate fi executat la cheie in 90-100 de zile.

Durata depinde de marimea si complexitatea proiectului, spune Aurel Lungu, administratorul retelei House Factory.

Otelul folosit pentru o astfel de structura este cel mai usor dintre materialele utilizate in acest scop (cu 60-70% mai usor decat lemnul), nu este inflamabil, nu putrezeste, nu se indoaie, nu crapa si este stabil din punct de vedere al dimensiunilor (nu se contracta la variatii de umiditate si temperatura).

Nu in ultimul rand, o casa facuta din structuri de otel nu necesita o fundatie foarte adanca.

Cheltuielile pentru constructia unei astfel de locuinte sunt comparabile cu cele pentru o casa standard. Pentru o casa „la cheie”, pretul este de aproximativ 565 de euro pe metru patrat, spune Aurel Lungu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.