In lipsa cererii, preturile locuintelor vechi au scazut cu 20-30% in ultimele luni. Analistii imobiliari sustin ca este vorba despre o consecinta a faptului ca s-a blocat aproape total creditul ipotecar.
Proprietarii de apartamente si-au redus semnificativ pretentiile pentru a vinde mai rapid locuintele pe care le detin. Aceasta tendinta se poate observa in toate zonele din Capitala. Analistii imobiliari sustin ca situatia care se consemneaza in prezent este o consecinta a faptului ca s-a blocat aproape total creditul ipotecar. Mai mult, daca discutia bancherilor cu conducerea Bancii Nationale a Romaniei nu va aduce noi masuri pentru relansarea creditului ipotecar, atunci preturile ar putea scadea sub nivelul inregistrat in prezent.

Preturile astronomice solicitate pentru locuintele vechi prin anunturile de mica publicitate au ajuns la niveluri decente. Daca in urma cu mai putin de un an pentru o garsoniera modesta situata intr-o zona de la periferia Capitalei se cereau peste 55.000 de euro, in prezent, in cazul acestora, costurile sunt de 35.000-40.000 de euro. Este vorba despre garsoniere confort unu situate in cartiere precum Militari, Drumul Gazarului, Soseaua Giurgiului, Rahova si chiar unele zone marginase din cartierul Titan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.