Dupa opt ani alaturi de Baneasa Developments, Michael Lloyd a renuntat la functia de Managing Partner al Proiectului Baneasa, pentru a pune bazele unei companii de management al unor fonduri de investitii. Fostul sef al Proiectului Baneasa spune ca cel mai vizibil semn al crizei a fost ca, dintr-o data, orice om de afaceri parea sa devina un dezvoltator, indiferent de calificare sau experienta.


Primele semne ale crizei pe care Michael Lloyd (foto) le-a simtit in piata locala au fost cele care anuntau o iminenta corectie, precum cresterea rapida a pretului terenurilor si a celor din sectorul rezidential, care depasisera cu mult nivelul pe care un cumparator il putea plati. “Preturile au crescut cu sute de procente in doar cativa ani si acest lucru era imposibil sa mai dureze, neavand o baza rationala”, ne-a explicat Lloyd, adaugand ca sectorul bancar a devenit de departe foarte liberal si dezinteresat de modul in care proiectele si activele clientilor erau evaluate, bancile fiind prea grabite sa isi asigure o cota de piata cat mai mare.


Pentru anul viitor, Lloyd spune ca dezvoltatorii isi vor regandi cu siguranta strategia de dezvoltare, intrucat lipsa finantarilor ii va forta sa intre in tranzactii cu un capital privat mai mare si multi dintre ei vor ezita acest lucru, din cauza perspectivelor economie.


Michael Lloyd va ramane in continuare membru al consiliului de administratie al Baneasa Developments Srl, proprietarul si dezvoltatorul Baneasa Shopping City, fara a mai avea insa responsabilitati executive in ceea ce priveste dezvoltarea generala a a Proiectului Baneasa. Compania de management al fondurilor de investitii, pe care a fondat-o, va avea un focus geografic mai larg, ce include zona balcanica si bazinul Marii Negre.

Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.