Pictometry sau libraria de imagini a mediului urban va oferi de anul viitor cumparatorilor o imagine tridimensionala a locuintei, dar si o vedere de ansamblu a serviciilor sociale oferite de zona respectiva.

De anul viitor, romanii vor putea accesa din fata calculatorului imagini cu reprezentarea fidela a proprietatii de care sunt interesati. Practic, daca astazi companiile imobiliare afiseaza pe Internet, la vanzarea unei locuinte, o banala fotografie a fatadei cladirii, de anul viitor, acea locuinta va putea fi vizualizata din 12 unghiuri total diferite, cu posibilitati de detaliere infinite. Un alt avantaj pe care-l aduce aceasta tehnologie (denumita pictometry) este faptul ca ofera clientului posibilitatea de a masura suprafata terenului sau inaltimea cladirii de care este interesat. „Astazi, multi cetateni, atunci cand cumpara o locuinta, iau de bune datele care figureaza in actul de proprietate.

De anul viitor, ei pot verifica online daca exista corespondenta intre situatia din teren, la momentul cand au fost capturate imaginile, si datele inscrise in acte”, ne anunta Ionut Savoiu, reprezentantul companiei grupului Blom in Romania, cea care va lansa pe piata noastra aceasta tehnologie.

Noua tehnologie ar putea aduce schimbari in modul de operare al agentiilor imobiliare. Putini sunt aceia care cunosc faptul ca, de regula, intre suprafata inscrisa in acte si suprafata reala din teren exista de cele mai multe ori diferente si ca aceste diferente sunt intotdeauna in defavoarea cumparatorului. In momentul in care cumpara o proprietate, clientul primeste informatii legate de suprafata inscrisa in actul de proprietate, de starea imobilului si vechimea lui, vecinatati etc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.