Sectorul constructiilor din Romania a crescut in septembrie cu 27% fata de luna similara din 2007, cel mai rapid ritm de crestere din Uniunea Europeana (UE), care depaseste cu peste 7 puncte procentuale avansul celei de-a doua clasate, potrivit datelor publicate de Eurostat.

In aceeasi perioada, Slovenia s-a pozitionat a doua dupa cresterea anuala a lucrarilor de constructii, cu 19,4%, urmata de Bulgaria, cu 17,7%.

In schimb, in Spania sectorul constructiilor a continuat si in septembrie sa scada, lucrarile de constructii comprimandu-se cu aproape un sfert (24,1%), in timp ce Suedia a raportat un declin in acest domeniu de 19,8% fata de a noua luna din 2007.

Eurostat, care a centralizat date pentru 13 din cele 27 de state membre, arata ca sectorul constructiilor a scazut in UE, in septembrie 2008, cu 3,1% fata de aceeasi luna din 2007, iar tarile din zona euro au inregistrat o reducere anuala mai mare, de 3,8%, in acelasi interval.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.