Investitorii firmei Flavus Investitii, societate care a preluat de la AVAS fabrica Tractorul din Brasov, au prezentat ieri maretul proiect imobiliar pe care vor sa-l ridice pe terenurile uzinei.
Potrivit declaratiilor facute de conducerea societatii, pe o parte din terenurile apartinând uzinei se va dezvolta un cartier de lux care va deveni “cea mai grandioasa structura rezidentiala din sud-estul Europei”. Planurile Flavus Investitii par sa ignore faptul ca, pe rolul instantelor brailene, se afla procesul privind lichidarea UTB Brasov, dosar in care se afla si o cerere de anulare a contractului de privatizare a societatii pe care, acum, Flavus Investitii vrea sa construiasca zgârie-nori.

Master-planul privitor la viitoarea intrebuintare a suprafetei de 64 de hectare din terenurile uzinei brasovene Tractorul a fost facut public, ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizate de catre conducerea societatii Flavus Investitii. Cu acest prilej, investitorii care au preluat de la AVAS activele Tractorul au precizat ca vor construi aici unul dintre cele mai luxoase cartiere rezidentiale din sud-estul Europei. Valoarea proiectului se ridica, astazi, la aproximativ 1,5 milioane de euro. Interesant este ca suma a crescut exponential, in conditiile in care, in luna martie, a fost anuntata o investitie in valoare de “doar” 900.000 de euro. Flavus va construi la Tractorul Brasov, in regie proprie, peste 6.000 de apartamente si spatii comerciale care se vor intinde pe 200.000 de metri patrati. Potrivit informatiilor noastre, investitiile facute de catre Flavus Investitii la Tractorul, in urma cumpararii pachetului majoritar de actiuni, se ridica la suma de 4 milioane de euro si 3 milioane de dolari SUA, asta in conditiile in care au instrainat utileje si echipamente de pe platforma fabricii in valoare de 6 milioane de euro. La aceasta suma se adauga alte 1,2 milioane de euro obtinuti de Flavus prin returnarea unui TVA.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.