Vanzarile de locuinte de pe piata imobiliara din Marea Britanie au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani, potrivitRoyal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

Criza creditelor a determinat dimunuarea pretului mediu al locuintelor pentru a cincisprezecea luna la rand, scrie presa internationala, scrie BBCNews.

In septembrie 2008 numarul creditelor ipotecare a scazut cu 15% fata de august 2008 si cu 57% fata de septembrie 2007. Intrucat cumparatorii intampina dificultati de finantare in contextul crizei financiare, nivelul pretului a scazut cu trei punct procentuale in al treilea trimestru al 2008, releva studiile de piata realizate de guvernul britanic.

Preturile au inregistrat un declin de 5,1% comparativ cu luna septembrie 2007, in momentul de fata pretul mediu al unei locuinte situandu-se 208.583 de lire sterline.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.