Zeci de mii de masini stationeaza zilnic pe trotuarele din Bucuresti. Insuficienta locurilor de parcare ii obliga pe soferi sa lase automobilele intentionat pe trotuarele rezervate pietonilor.
Peste 38.000 de soferi au primit amenzi de la inceputul anului si pana in prezent din cauza faptului ca isi parcheaza masinile in locuri nepermise. Penalizati cu cate doua, trei puncte, soferii se vad nevoiti sa scoata din buzunar pentru fiecare punct cate 54 de lei. Potrivit Politiei Rutiere, valoarea amenzilor date de catre organele statului este estimata la peste 6 milioane de lei noi. Pana in acest moment sunt inmatriculate in Capitala peste un milion de autovehicule. Zilnic, Bucurestiul este tranzitat de circa 25 de mii de masini din provincie. In ciuda crizei tot mai accentuate a locurilor de parcare, terenurile identificate nu reprezinta interes pentru investitori ca sa construiasca parcari. Primaria Capitalei a identificat 70 de asemenea locuri, multe dintre ele fiind situate in zonele centrale ale Bucurestiului. Investitia insa nu atrage interesul dezvoltatorilor. „Sunt destul de multe terenuri, inclusiv in centrul Bucurestiului, pe suprafata carora pot fi construite parcari, insa nimeni nu doreste sa valorifice spatiile respective cu aceasta destinatie, deoarece profiturile nu acopera investitiile. Dezvoltatorii prefera sa construiasca spatii pentru birouri, care aduc castiguri mult mai atractive”, ne-a declarat Bogdan Vranceanu, agent imobiliar.

Peste 30.000 de locuri trebuie amenajate la anul

Pana cand primariile se vor implica si mai mult in sprijinirea cnstructiilor cu aceasta destinatie, singurele solutii raman parcarile „in spic”, acolo unde spatiile de pe strazi permit asa ceva, sau introducerea sensurilor unice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.