In urmatorii cinci ani, spatiile de birouri din Pipera vor reprezenta 34% din totalul pietei de acest gen din Bucuresti, conform specialistilor de la CBRE | Eurisko.

Printre avantajele zonei Pipera, in ceea ce priveste cladirile de birouri, se numara posibilitatea ocuparii unor suprafete mult mai mari decat cele din centru, care permit dezvoltarea atat pe orizontala, cat si pe verticala si pretul mai redus decat la zonele centrale.

"Structurile zvelte si elegante, din sticla si otel, ale cladirilor de birouri din Pipera au schimbat deja aspectul zonei. In competitie cu spatiile oferite in cladiriile din centrul Bucurestiului, argumentul financiar nu este de neglijat. Astfel, chiria pe metru patrat ajunge la un raport de sub ½ in comparatie cu centrul orasului", a explicat Stefan Marchitan, broker la CBRE | Euriscko.

Daca in momentul de fata, infrasctuctura din Pipera lasa de dorit, acesta fiind unul din marile dezavantaje, pentru viitor se prefigureaza imbunatatirea cailor de acces in aceasta zona si inmultirea acestora.

"Pe Sos. Pipera-Tunari, la tronsonul cuprins intre Str. Barbu Vacarescu si intersectia cu Sos. Bucuresti Nord, se efectueaza lucrari pentru largirea cu inca o banda pe sens, cat si pentru constructia unui pod peste calea ferata. Aceste lucrari au ca termen de finalizare anul 2009. In continuarea soselei, de la aceasta intersectie catre Centura Bucurestiului, cat si pe Str. Erou Iancu Nicolae se observa, in diverse stadii, aceleasi lucrari de marire a numarului benzilor pe sens", a continuat Marchitan.

"Pana la finalizarea acestor lucrari, unele companii cu sediul in Pipera au adoptat propriile masuri cum ar fi programul de lucru in intervalul 7:30-16:30 sau asigurarea unor autobuze pentru transportul angajatilor intre sediu si cele mai importante noduri de transport in comun", a adaugat brokerul CRBE | Eurisko.

In zona Pipera, care la sfarsitul lui 2007 reprezenta 15% din piata de birouri din Bucuresti, sunt prezente "companii cu nume sonore din diverse domenii de activitate si industrii precum telecomunicatii, auto, finante, FMCG, IT". Iar pana la sfarsitul lui 2013, "se estimeaza o crestere de pana la 34%" a explicat Marchitan.

"Cladirile cu destinatie de spatii pentru birouri sunt variate: de la vechi constructii renovate si reamenajate, pana la cladiri noi de birouri", iar relocarea este ideal "sa inceapa cu 7-9 luni inainte de momentul la care trebuie pornita activitate in noua locatie", a concluzionat Stefan Marchitan.

CB Richard Ellis Eurisko ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietatilir si altor facilitati, consultanta in materie de credite ipotecare, estimare si evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investitiei, precum si cercetare si consultanta. Sediul principal este in Bucuresti, iar echipa din Romania numara 120 de membri.

In februarie 2008 Eurisko Consulting a fost achizitionata de CB Richard Ellis Group, Inc. (NYSE: CBG). CB Richard Ellis este o companie listata la S&P 500, cu sediul central in Los Angeles si cu peste 29.000 de angajati si peste 300 de birouri din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.