Dezvoltatorii imobiliari sunt obligati de criza financiara sa isi schimbe strategia si sa renunte pentru o perioada la vanzarea proiectelor pe care le au in portofoliu, deoarece valoarea acestora s-a diminuat simtitor, au declarat pentru Business Standard companiile de profil de pe piata.
Totodata, pentru a-si diminua pierderile, dezvoltatorii se gandesc si la amanarea unor proiecte pentru care nu au obtinut deja finantarea necesara si la optimizarea costurilor pentru cele aflate in dezvoltare, prin reducerea suprafetelor.

“Nu o sa vindem in conditiile actuale de piata, pentru ca tendinta cumparatorilor in vreme de criza este de a oferi un pret mult diminuat fata de valoarea reala a proiectelor. Este posibil sa punem in asteptare proiectele pentru care nu avem finantare sase-opt luni, cat va fi necesar pentru a reduce riscurile. Ieri am obtinut de la actionari 1,5 mil. euro pentru a plati proiectarea pentru mall-ul din Brasov, insa, daca nu vom reusi sa atragem destui bani, s-ar putea sa il amanam pentru o perioada”, a declarat pentru Business Standard Dan Ghibernea, country manager al dezvoltatorului ungar TriGranit.


Despre autor:

Business Standard

Sursa: Business Standard


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.