Gheorghe Patrascu, noul arhitect-sef al Capitalei, spune ca intr-un an vor disparea constructiile haotice din Capitala daca vor fi introduse reglementari clare ale Planului Urbanistic General (PUG). Presiunea imobiliara este un avantaj pentru dezvoltarea Bucurestiului, in conditiile in care sunt putine orase din Europa care sunt atractive pentru investitorii straini, insa proiectele viitoare vor fi dezvoltate in urma unor negocieri puternice intre sectorul public si cel privat.
Patrascu, fost director general al Directiei Generale de Dezvoltare Teritoriala din cadrul MDLPL (Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publi­ce si Locuintelor), a fost numit de Sorin Oprescu, primarul Capitalei, pentru o perioada de sase luni in functia de arhitect-sef al Capitalei, printr-un transfer de la minister.

"In trecut nu a existat o legatura intre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si arhitectul-sef al Capitalei. Este un prim pas in acest sens, care va contribui la o dezvoltare coerenta a orasului", explica Patrascu. Dupa aceasta perioada va fi organizat un concurs la care Patrascu nu s-a decis inca daca va participa.


Despre autor:

Ziarul Financiar

Sursa: Ziarul Financiar


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.