Chiriile din Europa au ramas stabile pe segmentele birouri si retail in timpul celui de-al treilea trimestru din 2008, in ciuda nesigurantei economice care afecteaza piata europeana si pietele internationale in prezent, potrivit ultimului "Indice de Chirie" al companiei imobiliare CB Richard Ellis.

In tot acest timp, chiriile din sectorul industrial au scazut usor in timpul celui de-al treilea trimestru din 2008, mai arata Indicele CB Richard Ellis (CBRE).

"Desi ratele de crestere anuale ale chiriilor pentru toate cele trei sectoare se gasesc intr-o zona pozitiva, exista indicii tot mai clare de diminuare a presiunii asupra chiriilor in mai multe tari, pe masura ce nesiguranta financiara continua reduce increderea in pietele respective. Acest fapt poate contribui in schimb la reducerea generala a costurilor de ocupare pentru corporatii", sustin consultantii imobiliari ai CBRE.

Potrivit datelor statistice, Indexul de inchirieri birouri CB Richard Ellis pentru regiunea EU-15 a scazut cu 0,2% in timpul trimestrului, reducand rata de crestere anuala cu 5%. Astfel, opt din cele 49 de locuri incluse in studiu au inregistrat cresteri in nivelul chiriilor pentru birouri, sapte au inregistrat un usor declin, in vreme ce 34 au ramas nemodificate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.