Piata imobiliara din Romania nu va fi afectata de criza financiara, datorita sistemului bancar stabil si a ofertei reduse de spatii comerciale si de birouri, potrivit lui Paul Bacon, CEO-ul Cushman&Wakefield pe Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
“In primul rand, nu aveti un sector bancar in criza in Romania, iar in al doilea rand, nu exista suficiente spatii comerciale si de birouri. Sunt doua motive suficient de puternice pentru a vedea Romania intr-o lumina buna”, a declarat Bacon, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru The Money Channel. El a spus ca pietele imobiliare din Europa Centrala si de Sud-Est performeaza destul de bine in comparatie cu cele vestice, pentru ca bancile au fost mai prudente si nu au acordat imprumuturi cu prea mare usurinta, in aceste zone existand un echilibru intre creditare si economisire. “Nu vor avea prea mult de suferit tarile in care nu s-a construit inca foarte mult, precum Romania”, considera reprezentantul Cushman&Wakefield.

In opinia lui, Marea Britanie si economiile din Vest sunt cele mai afectate de criza, care se resimte si in Spania, din pricina suprasaturarii pietei. In Marea Britanie, bancile au conlucrat indeaproape cu sectorul imobiliar si de aceea impactul a fost mai puternic, problemele urmand sa continue si anul viitor.


Despre autor:

Business Standard

Sursa: Business Standard


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.