Distrugerea mediului prin desertificarea si inundatiile cauzate de schimbarile climatice ar putea forta, in urmatoarele decenii, sute de milioane de oameni sa isi paraseasca casele si sa migreze spre zone mai propice traiului uman, unde vor avea nevoie de noi locuinte, relateaza NewsIn.

"Toti indicatorii arata ca ne confruntam cu o problema globala care incepe sa ia amploare", a declarat Janos Bogardi, directorul Institutului pentru securitate umana si a mediu din cadrul Universitatii ONU de la Bonn, Germania, relateaza Reuters.

"Expertii estimeaza ca, pana in 2050, in jur de 200 de milioane de oameni, echivalentul a doua treimi din populatia SUA, se vor muta din cauza problemelor de mediu", se arata intr-o declaratie a Universitatii.

Bogardi a declarat ca momentan numarul migrarilor cauzate de schimbarile climatice se situeaza undeva la 25-27 de milioane. Spre deosebire de refugiatii politici, care fug din tara lor, "migrantii climatici" cauta refugiu in propia tara.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.