Criza financiara globala a determinat pe piata imobilara din Bucuresti o accentuare a scaderii preturilor si o crestere a ofertei de vanzare, din luna martie pana in prezent preturile garsonierelor scazand cu aproape 10%, iar cel al apartamentelor cu doua camere cu 12,6%.

Potrivit ultimului raport al AnunturiParticulari.ro, luna septembrie marcheaza cresteri semnificative ale ofertelor pe piata vanzarilor de apartamente dar si o scadere a preturilor pentru a saptea luna consecutiv.

"Preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele din Bucuresti sunt tot mai mici, multi dintre acestia fiind dispusi sa vanda apartamentele evitand riscul unor pierderi si mai mari in perioada urmatoare", sustine managerul general al AnunturiParticulari.ro, Silvia Vilceanu.

Aceasta mai spune ca luna martie reprezinta pentru piata imobiliara linia de demarcatie intre perioada de cresteri spectaculoase si inceputul crizei imobiliare. "Aceasta luna reprezinta nu numai perioada cu cele mai multe oferte de vanzare dar si cu cele mai mari preturi pentru toate tipurile de imobile. Din luna martie pana in prezent preturile garsonierelor au scazut cu aproape 10% inregistrand pentru prima data in acest an o scadere sub 70.000 de euro. De asemenea, apartamentele cu doua camere au pierdut 12,6% din pretul solicitat in luna martie, in luna septembrie ele fiind scoase la vanzare cu o valoare medie de 107.162 euro", a adaugat Vilceanu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.