Persoanele care vor sa-si vanda apartamentul trebuie sa prezinte la notariat certificatul de performanta energetica a cladirii, in scopul incheierii contractului de vanzare-cumparare, iar in cazul inchirierii, trebuie sa prezinte certificatul la administratia fiscala pe raza careia de afla cladirea.
Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor. Certificatul de performanta al cladirii este eliberat proprietarului. Certificatul elaborat pentru cladirile noi se prezinta comisiei intrunite in vederea receptiei finale si se introduce in cartea tehnica a constructiei.

Actul normativ aprobat miercuri de Guvern mai prevede ca nerespectarea obligatiei privind afisarea certificatului de performanta energetica a cladirii, pentru cladirile cu o suprafata utila de peste 1.000 mp aflate in proprietatea sau administrarea autoritatilor publice sau a institutiilor care presteaza servicii publice, se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.000 lei. Aceeasi amenda se aplica si pentru nerespectarea obligatiei de a prezenta certificatul la receptia finala a cladirilor noi. Sanctiunile se aplica de primarii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.