O constructie neterminata poate fi grav afectata de apa, frig si inghet in perioada iernii. Daunele, care sunt foarte costisitoare, pot fi evitate cu o investitie de cateva sute de lei.
Printre elementele care trebuie ferite de gradele in minus ale anotimpului rece si in aceeasi masura si de apa se numara fundatia casei, acoperisul si anumite piese din structura constructiei. Daca in cazul elementelor de structura sau al acoperisului stricaciunile cauzate de apa se mai pot remedia, o fundatie afectata trebuie refacuta. „Principala metoda de protectie a fundatiei contra inghetului si a apei este rogojina. Este recomandat ca peste rogojina sa se aplice si o folie din plastic pentru a fi protejata de infiltratii. Apa si inghetul pot face ca fundatia sa se sfarame“, ne-a spus Ciprian Ana, administrator la firma Policons Group.

O alta solutie de protejare a fundatiei este nisipul. „Se asaza un pat de nisip de cinci-zece centimetri grosime peste care se poate pune rogojina, pentru o mai buna protectie“, ne-a spus Lucian Bolcas, administratorul site-ului www.constructii.ro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.