Lipsa cererii face ca multe dintre imobilele noi scoase la vanzare in zonele turistice din Bulgaria sa nu aiba cumparatori, deoarece strainii fac tot mai putine achizitii.
Vanzarile de locuinte de vacanta in statiunile bulgaresti de la Marea Neagra si in cele montane au scazut cu 40% in prima jumatate a anului 2008, comparativ cu 2007, conform unui studiu realizat de agentia Bulgarian Properties si preluat de AFP. Potrivit unuia dintre agentii imobiliari citati de AFP, Dobromir Ganev, printre cauzele acestui declin al pietei se numara criza financiara din tarile vestice, unde se gaseau clienti pentru casele din Bulgaria in conditiile in care multi dintre acestia erau englezi si irlandezi, problemele de infrastructura, dar si faptul ca in Bulgaria s-a construit foarte mult. De altfel, conform lui Lachezar Iskrov, presedintele Asociatiei agentiilor imobiliare din Bulgaria, numarul proprietatilor scoase la vanzare in acest an s-a dublat comparativ cu 2007.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.