Turismul la Marea Neagra este esential pentru Bulgaria. O arata nu doar grija fata de clienti prin oferirea de servicii de calitate la preturi avantajoase, dar si grija pentru dezvoltarea zonelor de pe litoral
Statisticile arata ca tara vecina dispune, din al doilea trimestru al anului, de 91 de hoteluri noi, majoritatea spatiilor de cazare bulgaresti proaspat inaugurate fiind situate pe malul Marii Negre. In schimb, in Romania, investitiile se fac greoi, in acest sezon fiind renovate sau refacute mai putin de 10 hoteluri. Autoritatile locale dau vina pe cele centrale, care, in loc sa promoveze turismul pe litoral, il distrug.

Romania este depasita de Bulgaria atat in privinta investitiilor hoteliere, cat si la capitolul servicii. Potrivit Institutului Bulgar de Statistica, in trimestrul al doilea, in tara vecina au fost date in folosinta 91 de noi hoteluri, care au un total de 105.000 de camere. Cifrele arata, totodata, ca 67% din totalul locurilor de cazare disponibile in prezent se afla în statiunile de pe tarmul Marii Negre. In schimb, in Romania, multi proprietari uita sa dezvolte hotelurile cumparate si mizeaza pe ideea ca “merge si asa”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.