Agentii imobiliari se asteapta pentru perioada urmatoare ca preturile terenurilor mari sa scada, iar in cazul parcelelor pentru casa, ele sa stagneze
Criza de pe piata apartamentelor afecteaza si piata terenurilor. La inceputul anului, terenurile erau considerate ca fiind cea mai sigura investitie imobiliara, in conditiile in care existau deja semnale ca preturile apartamentelor vor inregistra un recul.

Lipsa cererii pentru apartamente noi a afectat insa si piata terenurilor deoarece dezvoltatorii vor mai intai sa vanda apartamentele pe care le au pe stoc. Practic, acest segment al pietei imobiliare mai supravietuieste doar datorita cererii venite din partea celor care cauta loturi individuale pentru construirea unei locuinte.
Cererea pentru terenuri a scazut in ultima perioada, iar acest lucru se vede si in preturi.

"Cumpara terenuri fie dezvoltatorii, fie speculatorii, fie cei care vor sa-si construiasca o casa. Dezvoltatorii sunt in blocaj deoarece piata este asa cum este si ei deocamdata sunt preocupati sa vanda proiectele pe care le au in executie, nu sa se gandeasca la alte proiecte. Acest lucru loveste in a doua categorie de cumparatori, speculatorii. Acestia ii au ca si clienti tot pe dezvoltatori, iar daca acestia nu cumpara terenuri, atunci nici speculatorii nu mai investesc. Intervine si problema creditului, pentru ca este foarte dificil sa mai obtii finantare sau obtii o finantare scumpa"
, spune Ion Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.