Tot mai multe persoane doresc sa-si construiasca o casa pentru a se refugia de aglomeratia urbana. Dace te numeri printre astfel de persoane trebuie sa stii ca lucrarile nu pot incepe pana la obtinerea autorizatiei de construire, fapt care presupune un demers complicat si de cele mai multe ori anevoios

Pentru a-ti oferi cateva lamuriri, iti prezentam cei mai importanti pasi in obtinerea autorizatiei de construire.

Certificatul de Urbanism (C.U.)

Primul pas pentru obtinerea autorizatiei de construire este solicitarea certificatului de urbanism, pe care il elibereaza primaria de care apartine terenul pe care vrei sa construiesti.

Pentru eliberarea acestuia se depune un dosar ce trebuie sa contina:

- Copie dupa buletinul beneficiarului;

- Copie dupa titlul de proprietate (contract de vanzare-cumparare);

- Planuri cadastrale la scarile 1:500 si 1:2000 care se obtin de la oficiul de cadastru;

- Formular tip oferit de catre primarie.

Dupa depunerea acestui dosar primaria este obligata prin lege sa emita certificatul de urbanism in termen de maxim 30 de zile.

In certificatul de urbanism vor fi trecute avizele pe care va trebui sa le obtii in vederea eliberarii autorizatiei de construire. Acestea variaza in functie de ce anume doresti sa construiesti si in functie de amplasament: salubritate, canalizare, alimentare cu apa, energie electrica etc.

Dupa eliberarea certificatului de urbanism urmatorul pas este realizarea proiectului de autorizatie de construire, timp in care poti sa obtii si avizele necesare.

Esti sigur ca ai obtinut toate actele necesare? Mai bine verifica aici si nu te intorci din drum.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.