Ovidiu Corduneanu este unul dintre posibili inlocuitori ai fostului arhitect-sef al Capitalei, Adrian Bold. Atat surse din breasla arhitectilor, cat si apropiati din jurul primarului spun ca i s-a propus lui Corduneanu sa participe la concursul organizat pentru ocuparea acestei functii.

In perioada septembrie 2004 - ianuarie 2008, acesta a fost arhitect-sef in sectorul 6 al Capitalei, iar in acest moment ocupa functia de director general al Directiei generale de autorizare, avizare si atestare a Inspectoratului de Stat in Constructii. Desi este inginer, Corduneanu spune ca acesta nu este un impediment deoarece a facut un master de management urban in Suedia.

- Care sunt principalele cauze pentru care Bucurestiul s-a dezvoltat atat de haotic?
- O lipsa de coordonare la nivelul intregii Capitale. O lipsa de coordonare manageriala. Daca analizam mai atent ce cladiri se pot face si unde se pot face, nu ajungeam aici. Cer scuze colegilor arhitecti, dar arhitectul-sef nu este o persoana care a terminat arhitectura si ne spune cum trebuie sa desenam ferestre sau ce culoare trebuie sa aiba casele. Arhitectul-sef trebuie sa fie managerul orasului. Iar daca va uitati la sectorul 6, o sa vedeti ca acolo exista o gandire de dezvoltare manageriala.

- Asadar, ce a facut domnul Adrian Bold bine si ce nu?
- Eu nu pot sa spun ce nu a facut Adrian bine. El a dezvoltat un program al lui, pe care si l-a propus timp de 12 ani. Altii, acum, pot veni cu un alt program. Nu sunt eu in masura sa spun: ai gresit sau n-ai gresit. Asta se vede cu ochiul liber. Eu cred ca Adrian nu a avut suficient timp. Mai avea nevoie de vreme sa aseze puzzle-ul pe planseta. Eu zic ca am un program de manager, nu unul de architect. Asta e diferenta.

- Ce veti face dumneavoastra daca veti ajunge arhitectul-sef al Bucurestiului?
- Eu voi face management, nu ma voi ocupa de desenul ferestrei, nici daca are cladirea cinci sau sase etaje. Ma voi ocupa strict de strategia de dezvoltare a Bucurestiului.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.