Daca ai primit in ultima vreme e-mail-uri de la “Politia Romana” in care esti acuzat de piraterie software si obligat la plata unei amenzi, nu te speria.

Este vorba despre un virus care face ravagii pe Internet. Virusul ii transmite “victimei” ca mesajul este din partea politiei si o acuza de piraterie de muzica, software si videoclipuri relateaza stirileprotv.ro.

Pentru deblocarea calculatorului este nevoie de 100 de dolari sau 300 de lei. In mesaj sunt descrise si instructiunile de plata pe care utilizatorul trebuie sa le urmeze pentru achitarea amenzii. Este folosit un sistem numit Paysafecard. Mesajul, are un aspect oficial si contine in partea dreapta superioara, sigla Politiei Romane.

Virusul a aparut in urma cu ceva timp in S.U.A., Marea Britanie, Germania, Franta, Elvetia, Austria si Olanda si recent, a aparut si in Romania.

In Timis, la Inspectoratul Judetean de Politie a fost facuta o singura sesizare, de catre un cetatean care s-a trezit cu aceasta “amenda” a Politiei Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.