Cel mai recent raport semi-annual de transparenta emis de Google arata ca puterea guvernelor asupra internetului contiua sa creasca.

Guvernele din toata lumea au formulat 21.000 de cereri de date confidentiale, privind 33.000 de utilizatori, in ultimele sase luni. Numarul solicitarolor a crescut cu 70% fata de valorile din primul raport de transparenta emis de Google in 2010.

Guvernul american a facut aproape 40% dintre solicitari, respectiv 8.438, cu privire la 14.791 de utilizatori. Numarul de astfel de solicitari a crescut cu 33% fata de aceeasi perioada din 2011, in cazul Statelor Unite. Google a acceptat sa furnizeze datele solicitate in 88% dintre cazuri, desi cele mai multe dintre ele incalca legislatia americana priving confidentialitatea informatiilor de pe e-mail (ECPA).

Dominatia guvernelor asupra internetului a crescut si in afara Satelor Unite. In Europa, numarul cererilor facute de guvern pentru eliberarea de date confidentiale privind anumiti utilizatori a crescut cu aproape 100%. In regiunea Asia-Pacific a crescut cu peste 200% iar in Africa de Nord cu peste 100%, scrie capital.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.