Franta vrea sa oblige companiile de continut si servicii web sa plateasca pentru traficul pe retele

Guvernul francez pregateste o lege care va obliga companiile de continut si de servicii pe internet, printre care si Google, sa plateasca pentru traficul efectuat pe retelele de telecomunicatii, a declarat luni ministrul tehnologiei Fleur Pellerin, citat de Bloomberg.

Companiile de pe internet genereaza trafic fara a efectua investitii in infrastructura de retea, a afirmat Pellerin, dupa ce a cerut companiei franceze Iliad, unul dintre principalii operatori din tara, sa nu mai blocheze spoturile publicitare distribuite pe internet.

ompania furnizeaza internet pentru peste 5,2 milioane de abonati, potrivit datelor de la sfarsitul lunii septembrie.

"Ce solutii au la dispozitie furnizorii de internet atunci cand producatorii de continut le utilizeaza retelele, dar nu investesc in ele? Trebuie sa ne punem intrebari serioase despre cum ar putea companiile de pe web sa investeasca in retele", a afirmat oficialul francez in timpul unei conferinte de presa, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.