Comparativ cu trimestrul anterior, volumul de trafic de spam in trimestrul al treilea din 2012 a scazut cu 2,8 puncte procentuale si a ajuns la 71,5%, spun specialistii de la Kaspersky Lab.

De asemenea, expertii au observat o crestere semnificativa a cantitatii de e-mail-uri daunatoare, de la 3% la 3,9%, aceasta fiind o alta tendinta a anului, scrie evz.ro.

Scaderea fluxului de spam in trimestrul al treilea poate fi justificata, intr-o oarecare masura, prin traditionala scadere a activitatilor de business in perioada verii.

O alta cauza pentru aceasta tendinta este si trecerea treptata a mesajelor publicitare de la e-mail la alte medii, precum bannerele online, retelele sociale, serviciile de cupoane si publicitatea contextuala, mai concluzioneaza specialistii de la Kaspersky. Astfel, in ciuda unei usoare cresteri a activitatii in septembrie, tendinta generala de scadere a frecventei spam-ului a ramas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.