Companiile de cablu nu vor sa decontecteze utilizatorii care downlodeaza materiale ilegale, dar marile companii din divertisment nu se dau batute.

Verizon si Time Warner Cable au anuntat astazi un nou program de descurajare a pirateriei online, intitulat "programul celor sase lovituri", scrie cnet.com.

Link Hoewing, vicepresedintele Verison, si Fernando Laguarda, vicepresedintele Time Warner Cable, au declarat ca o data ce s-au trimis avertismente repetate utilizatorilor, responsabilitatea companiei de cablu se opreste si nu poate sa anuleze contractele clientilor sai.

Dar asta nu inseamna ca utilizatorii scapa cu basma curata. Cei care detin drepturile de autor au in continuare libertatea de a-i da in judecata pe cei care incalca in mod serios legea.

Care este insa procesul de avertizare si pedepsire a pirateriei on-line propus de Verizon.

- Intai, orice utilizator care pirateaza va primi doua alerte prin email, prin care va fi notificat ca a fost pus sub avertisment pentru incalcarea la dreptul de proprietate intelectuala;

- Dupa ce al doilea avertisment a fost trimis, utilizatorii primesc un mesaj tip "popup", in care sunt obligati sa confirme ca l-au primit, prin acel proces intelegandu-se ca "sunt constienti de ilegalitatea in care se afla";

- Dupa inca doua avertismente, compania de cablu NU va taia internetul utilizatorului, dar il va limita la o viteza inferioara, prin care acestuia sa ii fie dificil sa downloadeze.

Mai multe documente de la AT&T au ajuns in octombrie in mainile presei si dezvaluie planurile companiei de a incepe transmiterea avertismentelor incepand cu noiembrie 28.

Iata cum va arata avertismentul:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.