John McAffee, omul din spatele programelor de antivirus cu acelasi nume, este cautat pentru crima in Belize.

Politia a intervenit duminica seara la resedinta lui McAfee la Ambergris Caye, o insula in largul Belize din Caraibe, pentru a-l interoga in legatura cu uciderea vecinului sau, americanul Gregory Faull, dar suspectul ramane de negasit, a declarat seful brigazii de combatere a crimei organizate, Marco Vidal.

Conform rapoartelor politiei locale, John McAfee este suspectul principal in dosarul crimei lui Gregory Faull. Acesta a fost impuscat in orasul San Pedro pe insula Ambegris Caye samabta, dupa o cearta cu McAfee.

McAfee locuieste in Belize de cativa ani, dupa ce a vandut compania sa de software in 2010. In urma afacerii, McAfee a devenit cu 7 miliarde de dolari mai bogat.

Se pare ca Faull depusese o plangere oficiala impotriva lui McAfee, relateaza tmz.com.

Fostul director al companiei producatoare de antivirus McAfee a declarat pentru revista americana Wired ca se ascunde pe proprietatea sa, ingropat in nisip, cu o cutie de carton pe cap pentru a putea respira.

"Este foarte inconfortabil", a declarat el. "Dar m-ar ucide daca m-ar gasi".

Intrebat in legatura cu focurile de arma care i-au provocat moartea lui Gregory Faull, McAfee a declarat ca nu stie nimic decat ca s-a tras asupra vecinului sau. El a adaugat chiar ca este ingrijorat deoarece ucigasii lui Faull il cauta pe el.

"Sub niciun pretext nu voi vorbi de buna voie cu politia din aceasta tara. Puteti spune ca sunt paranoic in aceasta privinta, dar vor sa ma ucida, este sigur. Incearca sa ma gaseasca de mai multe luni. Vor sa ma reduca la tacere. Eu nu sunt prea iubit de premier", a adaugat el.

Originar din Florida, Gregory Faull, in varsta de 52 de ani, a fost gasit impuscat mortal duminica dimineata la domiciliul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.