O mica tara din golful arab are in prezent cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, potrivit aprecierilor Fondului Monetar International.

Qatar este tara cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, depasind Luxemburgul, conform datelor FMI. Populația statului Qatar este de 1,7 milioane de persoane, iar PIB-ul pe cap de locuitor este de 106.284 dolari, scrie capital.ro.

Prin comparatie, Romania are un PIB pe cap de locuitori deaproape 10 ori mai mic, de 11.000 de euro.

Qatarul, altadata una dintre cele mai sarace țari de pe Glob, a devenit, datorita resurselor de petrol si de gaze, una dintre cele mai bogate. Teritoriul este un platou de calcar lipsit aproape cu desavarsire de apa și in mare masura necultivabil. Qatarul este una dintre cele mai aride tari ale lumii. Conductele de petrol care strabat desertul sunt sursa financiara pentru fabricile de desalinizare a apei marine. Temperaturile ajung vara chiar si la 50 de grade Celsius.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.