Peste 63% dintre utilizatorii romani de software folosesc produse piratate, care genereaza pierderi de 207 milioane dolari producatorilor, a declarat presedintele EuroCloud Romania, Elena Zavarici.

"Un procent de 63% dintre utilizatorii romani de software pirateaza produsele, iar la nivel global 43% din cei care folosesc aplicatii software pirateaza programele", a spus Zavarici, intr-o conferinta cu tema "Beneficii si provocari - de la licente la cloud", gazduita de Intel Romania.

Deputatul Varujan Pambuccian considera ca sistemele de tip cloud aduc avantaje utilizatorilor de internet care folosesc sistemele de surse deschise, dar adoptia cloud-ului nu se va face foarte repede, din motive de existenta a mentalitatii ca sistemul nu este sigur, relateaza capital.ro.

"Vestea proasta este ca software-ul va fi pe bani din ce in ce mai putini, dar va fi din ce in ce mai greu de piratat, chiar daca azi exista impresia este ca un cloud public este nesigur', a spus Pambuccian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.