Samsung, cel mai mare producator de televizoare si telefoane din lume, a raportat pentru trimestrul al treilea profit record.

Profitul net in perioada de trei luni incheiata la 30 septembrie a urcat cu 91%, la 6.560 miliarde de woni (6 miliarde de dolari), in timp ce analistii anticipau 6,25 miliarde de woni, scrie mediafax.ro.

Castigul la divizia de telefoane mobile a avansat, dupa ce introducerea Galaxy S III si Note II au ajutat grupul sa concureze mai bine cu Apple, un client cheie al operatiunilor de componente, dar rival in procese legate de patente pe patru continente.

Samsung se va confrunta cu o piata mai dificila in perioada vanzarilor de sarbatori, dupa ce si Apple si-a imbunatatit oferta de produse, prin introducerea unui nou iPhone, a iPad mini si a unui nou iPad clasic. De asemenea, Microsoft a lansat tableta Surface.

"Cifrele pe partea de telefonie mobila au fost foarte solide. Confirma din nou ca nu exista pe piata alt competitor pentru Samsung decat Apple", a declarat Kim Young Chan, analist la Shinhan Investment Corp.

Vanzarile au totalizat 52.180 miliarde de woni, aproape 20% din PIB al Coreei de Sud, in urcare de la 41.270 miliarde de woni in aceeasi perioada a anului trecut.

In trimestrul al doilea, Samsung a avut cota de piata de 32,6%, iar Apple de 16,9%. Apple a raportat profit in crestere, dar sub asteptarile Wall Street si estimari pentru perioada urmatoare de asemenea mai slabe decat anticipau analistii, la scurt timp dupa ce a lansat noul iPad mini, potrivit CNBC.

Actiunile au inchis in scadere cu 1,2%.

Profitul net a crescu in trimestrul al patrulea al anului fiscal la 8,2 miliarde de dolari, sau 8,67 dolari pe actiune, de la 6,6 miliarde de dolari, 7,05 dolari pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile au avansat cu 27%, de la 28,27 miliarde de dolari la 36 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.