Comisia Europeana a avertizat miercuri Microsoft sa includa mai multe optiuni de browsere, pe langa Internet Explorer, in sistemul de operare Windows 8, pentru a evita un nou conflict antitrust, a declarat comisarul pentru Concurenta Joaquin Almunia. 

Potrivit MEDIAFAX, autoritatile europene antitrust au trimis Microsoft, care va pune in vanzare Windows 8 peste doua zile, obiectii oficiale, intrucat compania nu a respectat un acord pentru inchiderea unei investigatii anterioare, potrivit caruia trebuie sa permita utilizatorilor sa isi aleaga browserul de Internet.

"Am prezentat obiectii Microsoft, in legatura cu Windows 8. Daca un utilizator decide sa opteze ca browserul principal sa fie altul decat Internet Explorer, nu ar trebui sa fie vreun avertisment in Windows sau confirmari din partea utilizatorului. Asteptam ca Microsoft sa rezolve problemele", a spus Almunia.

Microsoft a fost deja amendata cu 1,68 miliarde de euro in investigatii antitrust ale UE, din care 899 milioane de euro pentru ca nu a respectat cerinta de a partaja date cu firmele concurente.

Obiectiile facute miercuri de Comisia Europeana reprezinta un pas catre posibile noi amenzi impotriva Microsoft, pentru ca nu isi respecta angajamentul sa puna la dispozitia utilizatorilor mai multe browsere, pe langa Internet Explorer.

Un purtator de cuvant al Microsoft din Bruxelles, Robin Koch, a refuzat sa comenteze afirmatiile lui Almunia privind Windows 8, dar a spus ca grupul "ia foarte in serios" preocuparile Comisiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.