Cu ocazia fiecarei lansare de produs Apple, fanaticii se aliniaza in fata magazinelor cu zile inainte de momentul fericit. Cozile Apple au ajuns faimoase.

Startul a fost dat in Australia, prima tara pe calendarul de vanzari al Apple. Sute de oameni au stat la cozi in Sydney, unii asteptand chiar si 68 de ore pentru cea mai noua versiune a popularului smartphone.

"Jessica C.E", una dintre primele persoane care si-a cumparat iPhone 5, a declarat apoi ca "statul la coada este stupid, superficial si pretentios", conform gizmodo.com.

In Japonia, a doua piata pe care a intrat la vanzare iPhone 5, fanii Apple au asteptat cu nerabdare noul produs.

Circa 750 de oameni stateau la coada in fata magazinului Apple din cartierul Ginza din Tokyo, in ploaie. Din fericire, angajatii magazinului le-au oferit umbrele.

In Singapore, stocurile au fost epuizate in mai putin de o ora.

"S-a intamplat foarte repede. Ma asteptam la aceeasi reactie ca in cazul lansarii iPhone 4 dar am avut un raspuns mult mai bun de data aceasta", a declarat un manager al unui Apple Store din Singapore.

In New York, clientii au inceput sa se aduna de saptamana trecuta.

Norocosii care asteptau in Londra au primit cafea ca sa se incalzeasca. 1.000 de oameni au stat la coada pentru a cumpara un iPhone 5 la magazinul Apple de pe Regent Street.

Iar Francezii s-au asezat ordonat la coada, probabil obisnuiti cu cozile de la Luvru.

Sursa foto: businessinsider.com

In Europa, aparitia iPhone 5 ar putea determina unii operatori sa reduca preturile la smartphone-urile rivale, inclusiv cele produse de Samsung Electronics, deoarece noul telefon Apple nu este compatibil cu majoritatea retelelor de mare viteza 4G LTE de pe continent.

Grupul Vodafone sau operatorul britanic O2, detinut de compania spaniola Telefonica, vor putea oferi noul iPhone numai pe retelele 3G, scrie mediafax.ro.

Astfel, "Vodafone si multi alti operatori europeni vor fi impinsi in bratele Samsung", din moment ce modelele de top ale companiei sud-coreene sunt compatibile si cu alte standarde 4G LTE, a declarat Robin Bienenstock, analist la Sanford C Bernstein, citat de Bloomberg.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

In Romania, niciun operator telecom nu ofera inca servicii 4G, care permit viteze mult mai ridicate de acces la internet decat standardele 3G.

Vodafone Romania spera sa lanseze serviciile 4G pana la Craciun, a declarat in luna august directorul general al companiei, Iñaki Berroeta, citat de ZF. Principalii concurenti ai operatorului britanic in Romania sunt Orange (Franta) si Cosmote (Grecia).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.