O analiza TheWebIndex, desfasurata pe o perioada de cinci ani, a stabilit care sunt tarile unde internetul, retelele de socializare si forumurile pot schimba directii, pot influenta opinia publica sau pot crea reactii fara precedent.

Finlanda

Index WEB: 91,88
Impactul internetului: 86,44
Impactul economic:79,3
Impactul politic:87,29
Impactul social:83,26
Nivel de informare (via internet):95,78

Nivelul ridicat al infrastructurii dezvoltate in randul comunicatiilor din Finlanda a facilitat accesului unui numar foarte mare de locuitori ai regiunii la internet. Nivelul de utilizare al acestui serviciu a atins in 2011 un nivel de 89%, cu putin in spatele unor state precum Suedia, Norvegia sau Islanda, unde serviciile si conexiunile la internet ocupa locurile fruntase la nivel mondial, potrivit Wall-Street.ro.

Canada

Index WEB: 93,42
Impactul internetului: 90,64
Impactul economic: 84,56
Impactul politic: 75,94
Impactul social:100
Nivel de informare (via internet): 84,17

Canada ocupa pozitia a patra in topul din acest an, depasit cu putin Marea Britanie in ceea ce priveste impactul internetului asupra mediului social, unde ocupa pozitia fruntasa.

In ceea ce priveste utilizarea web-ului si continutul acestuia, Canada se situeaza pe pozitia a treia, cu mult in fata Suediei, unul din cele mai dezvoltate state in ceea ce priveste internetul.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.