Gigantul online Google le-a cerut celor de la Samsung sa modifice design-ul telefoanelor si tabletelor pentru a se distanta de asemanarile cu produsele de la Apple. 

Conform MEDIAFAX, aceasta informatie a iesit la suparafata in timpul infatisarii de miercuri a procesului Apple-Samsung in care cele doua companii se acuza reciproc de furt intelectual si incalcare de brevete si patente.

Unul dintre avocatii Apple, Harold McElhinny, a introdus drept dovada un e-mail in care se vorbeste despre asemenari.

"Din moment ce seamana prea mult cu Apple, s-o faceti vizibil diferita incepand cu partea din fata", se arata in e-mail, care se refera la una dintre tabletele produse de compania sud-coreeana, potrivit MEDIAFAX.

"Va anunt directivele sefului de echipa care a fost la intalnirea de ieri cu directorii executivi (...) trebuie sa raspundem chestiunii de similaritate a design-ului la seria S", se spune in e-mail, iar Kim a confirmat ca mesajul se refera la smartphone-urile dezvoltate de compania sud-coreeana.

E-mail-ul revine si la problema asemanarii dintre tabletele pregatite de Samsung si Apple iPad.

"Google cere vehement un design distinctiv vizavi de iPad. Luati in considerare solicitarea Google, dar incercati sa mentineti pe cat posibil design-ul actual si sa respectati si parerea operatorilor (de telecomunicatii - n.r.)", se arata in mesaj.

Apple cere daune de cel putin 2,5 miliarde de dolari de la Samsung si transformarea unei interdictii temporare pe comercializarea unei tablete Samsung in SUA intr-una permanenta, care ar putea fi extinsa apoi in instanta si catre zona smartphone-urilor.

Pe de alta parte, Samsung incearca sa convinga juratii ca brevetele Apple sunt nule si ca grupul american a incalcat patente in zona tehnolgiilor de telecomunicatii wireless.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.