Piata de plati online cu cardul va atinge cinci milioane de tranzactii in acest an, cu aproximativ 30% mai mult fata de anul precedent, conform estimarilor reprezentantilor Netopia mobilPay.

Din punct de vedere al volumului total al cumparaturilor pe Internet, acesta va depasi 250 de milioane de euro in 2012, iar tranzactia medie se va situa in jurul valorii de 50 de euro. In 2011, volumul de plati online cu cardul a fost de 200 de milioane de euro, scrie hotnews.ro.

GFK: Aproape 30% dintre oraseni comanda online

"In primul semestru al acestui an, romanii au efectuat 2,3 milioane de plati online cu cardul, cu 45% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Din tranzactiile inregistrate in aceasta perioada, peste 550.000 (un sfert din piata) au avut loc pe site-urile de reduceri. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul de tranzactii realizate pe site-urile de reduceri a crescut cu peste 60%", a declarat Horia Grozea, Director Card Payments Netopia mobilPay.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.