Conform celui mai nou sondaj de tip Eurobarometru, 47% dintre romani nu folosesc niciodata Internetul, in vreme ce media europeana este de 29%.

Internetul ramane o placere casnica pentru 93% dintre romanii care il folosesc, din moment ce ei acceseaza serivciile virtuale de acasa. Doar 31% dintre romani folosesc Internetul la serviciu sau in scopuri profesionale.

O statistica inedita ne arata ca romanii incep sa-si piarda itnersul petnru serviciul de email. 61% dintre utilizatorii de net din Romania se logheaza pentru a citi stiri sau pentru a intra pe retelele sociale (51%), dar doar 50% continua sa se logheze special pentru a-si citi mailurile.

DIn punct de vedere al felului in care romanii se protjeaza pe internet, 53% dintre ei nu si-au schimbat parolele in ultimul an. Pentru a se proteja de infractiunile virtuale, romanii se limtieaza la instalarea unui program anti-virus (31%) si la evitarea achiztiilor online (28%).

Cine sunt romanii care cumpara cel mai mult de pe Internet?

In privinta shopping-ului online, romanii raman reticenti din simplul motiv ca prefera sa trateze fata in fata cu vanzatorul, conform raspunsurilor oferite de 34% dintre respondenti.

Romanii, cei mai "tehnofobi" europeni: Doar 6% fac cumparaturi online


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.