Virusul informatic Flame, detectat recent si calificat drept "arma cibernetica", ce viza in special furtul de documente referitoare la programul nuclear iranian, a primit ordin de a disparea fara a lasa urme.

Flame au transmis un nou ordin mai multor computere infectate. Acest ordin este menit sa faca virusul sa dispara complet din computerele compromise ", a declarat duminica Symantec, pe blogul sau.

Virusul Flame a fost identificat in mai multe regiuni din lume, in special in Orientul Mijlociu, Europa, America de Nord si Asia-Pacific, Iranul fiind primul stat vizat de aceste atacuri, relateaza AFP.

Virusul exista de patru ani, dar nu a fost identificat decat la sfarsitul lui mai de Kaspersky Lab, producator rus de antivirus, care a remarcat complexitatea acestuia si utilizarea in scopuri de "spionaj cibernetic", astfel incat sugereaza implicarea unui stat, potrivit MEDIAFAX.

In urma acestui anunt, ministrul israelian pentru Afaceri Strategice, Moshe Yaalon, a justificat recursul la un asemenea virus in vederea contracararii amenintarii nucleare iraniene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.