Romania a cazut in ultimul trimestru din 2011 pe pozitia a noua pe plan mondial in functie de media vitezelor conexiunilor la internet.

Dupa multe trimestre in care tara noastra a fost in top 5, ea a fost depasita de tari Letonia, Elvetia, Irlanda si Cehia, state care ocupa pozitiile cinci-opt in topul vitezei medii a conexiunilor la Intenet pe plan mondial, arata noua editie a raportului State Of the Internet, intocmit de Akamai.

Coreea de Sud a ramas lider detasat in trimestrul al patrulea cu o viteza medie a conexiunilor la internet de 17,5 Mbps. Hong Kong si Japonia au viteze de 9,1 Mbps, iar Olanda are 8,2 Mbps, scrie hotnews.ro.

Romania a cazut pe pozitia a noua cu o viteza de 6,4 Mbps (scadere de 8,5% fata de acum un an). Fata de trimestrul al treilea din 2011 viteza medie a conexiunilor a scazut in opt din primele zece tari clasate. Per total, in Romania 49% dintre conexiunile broadband aveau viteze de peste 5 Mbps, iar in Coreea de Sud proportia era de 83%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.