O familie obisnuita din Romania detine, in medie, 2,6 dispozitive cu acces la internet si capabile sa stocheze o cantitate ridicata de date.

Primul loc in studiu este ocupat de Arabia Saudita, cu o medie de 4,3 gadget-uri, urmata de Africa de Sud si SUA, cu o medie de 4, respectiv 3,7. Romania se afla pe ultimul loc in acest top, potrivit unui studiu global realizat de Kaspersky Lab.

PC-ul este cel mai popular echipament IT din Romania – 71% dintre respondenti afirmand ca detin unul acasa. 16,4% dintre acestia sustin ca poseda doua sau mai multe computere desktop. Si laptop-urile sunt foarte populare printre romani, 51,5% afirma ca au unul in familie, in timp ce 13,3% spun ca detin chiar doua sau mai multe, potrivit Wall-Street.ro.

Peste 40% dintre cei chestionati au afirmat ca detin personal un smartphone, in timp ce 9,6% dintre acestia spun ca in familia lor exista doua sau mai multe astfel de dispozitive. De asemenea, in privinta tabletelor, numai 5% dintre participantii la studiu au spus ca poseda una in gospodaria lor. In total, 0,7% dintre gospodariile din Romania detin un set complet de echipamente electronice moderne (PC, laptop, smartphone si tableta).

Citeste intregul studiu pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.