Jocurile pe telefon au evoluat spectaculos in ultimii ani, de cand producatorii de dispozitive mobile, dar si dezvoltatorii de software, au reusit sa se desprinda de trecutul rudimentar si sa faca un salt semnificativ .

Lista de mai jos reuneste 10 jocuri populare pentru dispozitive mobile, concepute sa ruleze pe diverse platforme de operare. Unele sunt compatibile cu toate sistemele de operare importante (Android, iOS, Symbian), altele se gasesc doar pe o anumita platforma. Ordinea nu este relevanta, desi daca ar fi sa realizam un top fara indoiala Angry Birds ar ocupa primul loc. De restul insa, e greu de spus pe ce loc ar trebui sa se claseze in topul realizat de Go4it.ro.

  • Angry Birds (iOS, Android, Symbian^3, WP7)

Jocul cu cele mai multe dowload-uri si aprecieri din partea utilizatorilor, drept urmare nu putea fi trecut cu vederea la marile targuri de IT si comunicatii. Angry Birds a primit numeroase distinctii, printre care si titlul de "Best Mobile App" la Mobile World Congress 2011.

Angry Birds da in primul rand dependenta. Ideea in sine e atat de simpla (pe scurt - tras cu prastia dupa niste porci, in loc de pietre ai pasari cu diverse abilitati) incat si un copilas de trei ani il poate juca fara sa-i explice nimeni ce sa faca. Pe masura ce avansezi insa, puzzle-urile se complica si devin din ce in ce mai frustrante. Cu toate astea, nu te lasi pana cand nu treci nivelul. Mai degraba te lasa bateria telefonului.


Jocul iti pune la incercare dexteritatea si reflexele: trebuie sa tai cu degetul cat mai multe fructe care sunt aruncate de jos in sus pe ecran, avand in acelasi timp grija sa eviti capcanele (printre fructe mai sunt strecurate aleator si bombe).
  • Tetris (toate platformele)

Tetris-ul, alaturi de Pac-Man, intra in categoria jocurilor nemuritoare. Din acest motiv, este greu sa facem o recomandare specifica. Exista mii de jocuri Tetris cu diverse variatiuni, disponibile pe toate platformele posibile. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa dati o cautare in magazinul de aplicatii dupa termenul cheie si sa alegi de acolo versiunea dorita.

Gaseste alte 7 jocuri pentru telefonul tau pe Go4it.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.