Profitul net al Apple a crescut de peste doua ori in perioada aprilie-iunie, al treilea trimestru fiscal, la 7,3 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 82%, la 28,5 miliarde de dolari, datorita vanzarilor neasteptat de bune ale iPhone si performantelor companiei pe pietele asiatice.

De altfel, vanzarile Apple au depasit cu mult estimarile pe toate categoriile de produse, iar actiunile companiei au crescut cu peste 7% la New York, atingand un maxim istoric de 405 dolari pe unitate.

Rezultatele financiare ale companiei au "zdrobit" si cele mai optimiste estimari ale analistilor, transmite agentia Reuters.

Specialistii sustin ca, odata cu vanzarea a 20,34 milioane de iPhone-uri in trimestrul al treilea, Apple a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri din lume dupa volum, depasind Nokia si Samsung.

Piata asteapta de la Apple in urmatoarele luni o noua varianta de iPhone, care ar putea propulsa semnificativ vanzarile in urmatoarea perioada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.