Din dorinta de a unifica ecosistemul pentru PC-uri, tablete si telefoane, Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a anuntat ca ar putea renunta la denumirea de Windows pentru sistemele de operare lansate pe piata.

In cadrul evenimentului World Wide Partner Conference, Microsoft a anuntat ca tinteste catre un ecosistem unificat, care sa includa deopotriva sisteme PC, telefoane mobile, tablete si chiar televizoare. Potrivit Go4it.ro, totul pleaca de la ideea de a face disponibil intregul set de facilitati oferit unui utilizator PC, pentru orice produs pe care ruleaza un sistem de operare Microsoft, indiferent de formatul acestuia.

Strategia are rolul nu doar de a permite folosirea unei interfete comune si usor de identificat pe orice categorie de dispozitiv, dar si de a facilita accesul la tehnologii cheie, cum ar fi Internet Explorer si alte componente ale sistemului de operare.

Aceasta tendinta de uniformizare a versiunilor de Windows pentru PC si smartphone va atinge in urmatorii ani chiar si consola xBox, schimbare ce va survenii odata trecerea acesteia la o noua generatie, in perioada anilor 2015 - 2016.

Din informatii citate de Realitatea.net, dar ramase inca neconfirmate, se pare ca numele acestui sistem de operare unificat ar putea sa fie unul cu totul nou, Microsoft decizand sa renunte la brandul Windows in favoarea unuia care sa reflecte mai indeaproape noua viziune a companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.