Pagina de Facebook "O zi fara Boiko Borisov" stransese luni, in numai o saptamana de la lansare, peste 30.000 de adepti, nemultumiti de omniprezenta premierului in presa bulgara

Acest eveniment nu urmareste sa il critice politic pe Borisov sau Cabinetul acestuia de centru-dreapta, ci promoveaza doar "o pauza" de la numeroasele stiri referitoare la el din presa bulgara, relateaza site-ul Novinite.com.

Evenimentul urmeaza sa aiba loc in Bulgaria marti, la doi ani dupa ce partidul lui Borisov, GERB, a preluat puterea, dupa ce a obtinut 50 la suta din voturi la alegerile parlamentare din 2009.

Potrivit MEDIAFAX, organizatorii evenimentului subliniaza ca ei considera ca presa este suprasaturata de o personalitate, creand sentimentul instalarii autocratiei in Bulgaria.

"
Evenimentul nu este indreptat direct impotriva partidului GERB sau a premierului. Initiatorii si participantii cauta doar modalitati de a protesta fata de servilism si fata de incercarile de glorificare a unei persoane fara motiv", se poate citi in explicatiile oferite pentru organizarea acestei manifestatii.

Premierul bulgar sustine insa ca initiativa Facebook a fost ordonata de unii dintre adversarii sai politici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.