Google, cel mai renumit motor de cautare din lume, sarbatoreste solstitiul de vara intr-o forma cum deja ne-a obisnuit, printr-un logo special.

Imaginea este inspirata din operele artistului japonez Takashi Murakami.

  • Cine e Takashi Murakami?

Nascut pe 1 februarie 1962, Takashi Murakami este un renumit sculptor si artist plastic contemporan japonez.

Murakami colaboreaza in mod constant cu brandul de lux Louis Vuitton si a realizat coperta albumului "Graduation" lansat de rapperul american Kanye West. Considerat unul dintre initiatorii curentului neo-pop japonez, denumit "Superflat", Murakami revendica mostenirea culturala lasata de Andy Warhol si de curentul pop-art american, analizand totodata maniera in care arta japoneza poate sa isi gaseasca o anumita autonomie in fata modelului occidental. In septembrie 2010, o expozitie de amploare a artistului nipon a fost vernisata la palatul Versailles.


Solstitiul de vara marcheaza cea mai lunga zi a anului, de obicei pe 21 iunie.
Aceasta zi este marcata pe 20 iunie in anii bisecti. Solstitiul marcheaza venirea verii din punct de vedere astronomic, iar de la aceasta data zilele incep sa devina mai scurte.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.