In topul produselor romanesti vandute in afara tarii s-a facut, in acest an, o rocada majora. Seturile de fise de bujii care, de multi ani, erau pe primul loc in topul exporturilor au cazut pe 3. Locul lor a fost luat de telefoanele mobile.

Aceasta evolutie buna poate fi pusa pe seama productiei sporite de la fabrica Nokia de la Jucu, Cluj, fara a pierde din vedere vanzarile de celulare care sunt doar asamblate in Romania din componente importate.

Cele mai importante piete de export pentru celularele romanesti sunt Ungaria, Rusia si Emiratele Arabe Unite,
scrie Money.ro

Seturile de fise de bujii care, pana anul trecut, erau, constant, pe primul loc la exporturi au cazut pe locul trei cu o valoare vanduta de 265 de milioane de euro. Chiar si asa exporturile de seturi de fise au crescut cu mult fata de cei 211 milioane de euro din aceeasi perioada a anului trecut. Acest produs este cumparat, in principal, de Germania, Anglia si Ungaria.

Pe locul doi la exporturi, cu o valoare de 267 de milioane de euro, gasim autovehiculele, in mare parte Dacia, care s-au vandut cu 120 de milioane de euro mai mult decat ianuarie-februarie 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.