E asa greu de crezut ca si telefoanele mobile se pot infecta? In primul rand, sunt zeci si sute de milioane de utilizatori in intreaga lume care folosesc un telefon mobil si care au acces si la internet pe acesta.

Avand in vedere ca este domeniul cu cea mai mare crestere din ultima vreme, chiar din ultimii 3 ani de zile, iar sistemele de operare au devenit din ce in ce mai complexe si mai rapide, sa nu mai punem in calcul si faptul ca viteza la internet si numarul de aplicatii au crescut intr-un ritm alert in ultima vreme este foarte posibil ca in acest moment in care citesti acest articol sa ai un virus pe telefonul mobil care iti cotrobaie prin datele personale sau trimite toate contactele tale la mai stiu eu ce server ascuns din internet. Ei bine un telefon mobil este probabil mai greu de infectat decat un PC insa trebuie sa tinem cont ca majoritatea aplicatiilor pentru Android cat si pentru iPhone sunt create de insasi utilizatori si acestea pot contine brese de securitate usor de exploatat.

Ce ai avea de pierdut in cazul in care telefonul mobil este infectat cu un virus sau un vierme? Ei bine depinde de ce virus este vorba. Problema este insa ceva mai grava decat la PC-uri unde sa zicem ca poti pierde ceva date. Un telefon mobil sau mai bine zis un smartphone contine:

- Contacte (numere de telefon, adrese de mail, notite importante)

- Date despre cardurile de credit

- Parole de e-mail

- Parole ale conturilor de socializare

- Acces la internet


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.