Comisia Federala pentru Comert din Statele Unite pregateste o investigatie referitoare la pozitia dominanta detinuta de Google in domeniul serviciilor de cautare pe Internet, prin alertarea companiilor high-tech sa stranga informatii in acest sens.

Comisia a asteptat ca Departamentul de Justitie sa finalizeze analiza preluarii companiei ITA Software de catre Google. ITA dezvolta aplicatii informatice pentru sectorul transporturilor, inclusiv cel aerian.

Departamentul a aprobat la inceputul lui aprilie preluarea ITA de catre Google, pentru 700 milioane de dolari, cu conditia sa puna la dispozitia concurentei date referitoare la domeniul transporturilor
.

Totodata, Google trebuie sa permite autoritatilor guvernamentale analiza plangerile referitoare la un comportament incorect pe piata.

"Google ar putea fi viitorul caz de tip Microsoft", spun specialistii, referindu-se la o ancheta a Departamentului de Justitie si la un acord intre autoritati si Microsoft pentru stingerea litigiului.

Purtatorii de cuvant ai Google au refuzat sa comenteze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.